X

5 redenen waarom teambuildings een goed idee zijn voor jouw bedrijf

Toegevoegd op 24/06/2024

JEPPAAAA! De werkvloer een dagje inruilen voor een locatie waar we allesbehalve werk moeten doen? En ook nog eens doorbetaald worden? Klinkt heerlijk! Dat is hoe de meeste werknemers er over denken. Maar als zaakvoerder of verantwoordelijke voor human resources, weet je dat het veel meer met zich meebrengt en dat er heel wat waarde uit een teambuilding valt te halen. Het zorgt onderandere voor sterkere interne samenwerkingen en daarnaast is uit onderzoek gebleken dat de productiviteit aanzienlijk stijgt. 


Om er voor te zorgen dat je zelf niet in heel wat saaie case studies moet duiken, lijsten we hieronder even de grootste voordelen van teambuildings op (voor het geval dat je nog niet overtuigd was ;-) )


1. Vertrouwen Versterken


Bij Jeppa begrijpen we dat vertrouwen de hoeksteen is van elk succesvol team. Vertrouwen bouwen is een delicate zaak; het is immers niet iets wat je kunt zien of afdwingen. Door onze teambuildingactiviteiten worden collega’s aangemoedigd om op elkaar te vertrouwen en hun banden te versterken.


Bijvoorbeeld: Creative tools


Opdracht 1: Samen een brug bouwen vereist samenwerking en vertrouwen. Elk teamlid heeft een unieke rol, van het ontwerpen van de brug tot het in elkaar steken en testen van de constructie. Deze activiteit is niet alleen leuk, maar bouwt ook aan het onderlinge vertrouwen binnen je team.


2. Communicatie Verbeteren


Wij nemen je graag uit je comfortzone, uit je vertrouwde werkomgeving. Hiervoor doet Jeppa beroep op één van zijn 20-tal partnerlocaties in Vlaanderen of Nederland. Een teambuilding buiten de kantooromgeving biedt een unieke kans om collega’s op een andere manier te leren kennen. Dit leidt tot verbeterde communicatie, omdat je leert hoe je het best met elkaar omgaat op basis van gedeelde interesses en persoonlijkheden.


Bijvoorbeeld: Defuse the bomb


Een activiteit die focust op de missie, visie en doelstellingen van jullie organisatie of afdeling helpt om iedereen op één lijn te krijgen. Zo communiceren teamleden effectiever met het gezamenlijke doel voor ogen.


3. Samenwerking Bevorderen


Veel mensen weten niet precies wat hun collega’s doen of hoe ze hun werk doen. Men komt niet uit het magzijn of uit het kantoor, men heeft geen connectie met sommige afdelingen binnen een bedrijf. Onze teambuildingactiviteiten zorgen voor de nodige interactie binnen verschillende afdelingen. Deze activiteiten bieden inzicht in de diverse vaardigheden en werkstijlen binnen het team, wat de onderlinge samenwerking ten goede komt.


Bijvoorbeeld: De sociaalste medewerker


Voer allerlei originele opdrachten uit in verschillende ploegsamenstellingen. Doordat de ploegen constant wijzigen werk je eens met iedereen samen en leer je elkaar op een andere manier kennen dan binnen de werksfeer. Na elke opdracht worden er individueel punten genoteerd. Wie wint er en mag zichzelf voor minstens één jaar 'de sociaalste medewerker' noemen?


4. Ontspannen Sfeer Creëren


Conflicten of spanningen kunnen het teamgevoel ondermijnen. Onze activiteiten bieden een ‘Jeppaaa!’ Gevoel. Wij streven naar een ontspannen vrijblijvende sfeer tijdens de teambuilding activiteiten en werken aan een succeservaring voor het hele team. Dat zorgt voor een platform van open gesprekken, waardoor iedereen zich op zijn gemak voelt.


Bijvoorbeeld: Around the world


Jeppa neemt je graag mee op een reis rond de wereld, maar niet zomaar eentje! Ontdek onze meest globale en vermakelijke teambuilding-ervaring: "Around the World"! Een avontuur dat grenzen overschrijdt en jullie team uitdaagt met ludieke activiteiten uit alle uithoeken van de wereld. Van de exotische straten van Rio de Janeiro tot de mystieke tempels van Kyoto, "Around the World" dompelt jullie onder in verschillende culturen en uitdagende activiteiten. Elk team wordt uitgedaagd met een mix van traditionele en moderne spelletjes, waarbij samenwerking, creativiteit en plezier centraal staan. Een wereldreis zonder jetlag, maar met des te meer energie en teambuilding!


5. Het bedrijfsimago versterken


Wanneer een organisatie actief teambuildingactiviteiten implementeert, zendt het een krachtig signaal uit naar zowel de interne als externe omgeving dat het welzijn van de werknemers en een positieve bedrijfscultuur hoog in het vaandel staan. Dit engagement voor werknemerstevredenheid en teamontwikkeling wekt vertrouwen en bewondering op bij klanten, (potentiële) werknemers en partners.


Teambuilding toont aan dat een bedrijf zijn mensen waardeert - de kern van elke succesvolle onderneming. Daarom wordt een goed doordachte teambuildingstrategie niet alleen weerspiegeld in een positievere werksfeer, maar ook in een sterk, gerespecteerd en aantrekkelijk bedrijfsimago.


Bijvoorbeeld: De company cup


Maak samen met Jeppa een gepersonaliseerde competitie voor jouw bedrijf! U levert ons de brandguide van het bedrijf wij regelen de rest. We bouwen een web applicatie met jouw logo en huisstijlkleuren. We organiseren een competitief corporate event waarin je medewerkers individueel of in groep kan doen deelnemen. Volg de instructies in de applicatie + vul een score in zodat je het online scorebord kan raadplegen. Wie kroont zich tot winnaar van deze amusante competitie binnen jouw bedrijf? Ook op bedrijfsfamiliedagen een groot succes!


Als je merkt dat jouw team wel wat teambuilding kan gebruiken, neem dan het voortouw. Een goed georganiseerde teambuildingsdag kan wonderen doen voor de sfeer en samenwerking binnen het team.


Een Jeppa teambuilding is meer dan alleen een dagje uit; het is een investering in de toekomst van je team. Versterk het vertrouwen, verbeter de communicatie, bevorder de samenwerking en geniet van een ontspannen teamgeest. Ben je klaar voor verandering binnen je team? Neem contact op met Jeppa voor een onvergetelijke teambuildingervaring.


Onze partners