X

Een originele teambuilding activiteit voor grote bedrijven: de company cup

Toegevoegd op 17/04/2024

Hoe je het ook draait of keert, samenwerkingen binnen je team verbeteren en de dynamiek tussen alle collega’s sterk houden, blijft een uitdaging. Medewerkers of collega’s motiveren zodat ze geëngageerd blijven binnen de bedrijfscultuur en zorgen dat ze ‘connected’ blijven, is niet meer weg te denken. Dat is waar de meeste succesvolle bedrijven de dag van vandaag op staan.


Ook bij Jeppa weten we dat dit cruciaal is. En net daarom hebben we de Company Cup in het leven geroepen. Een teambuilding activiteit speciaal ontworpen voor grote bedrijven.


Verbeter de samenwerking op de werkvloer


Werken in een grote corporate, betekent vaak dat er heel wat tandwieltjes perfect op elkaar moeten ingesteld worden zodat de machine geolied blijft lopen. Daarom worden er vaak teambuildings georganiseerd om de samenwerking tussen collega's en divisies te versterken.


Vaak worden de teambuildings georganiseerd met een de beste bedoelingen voor ogen: de samenwerking en teamdynamiek verbeteren. Maar bij traditionele teambuildings wordt de bal vaak misgeslagen. De activiteiten blijven vaak beperkt tot oppervlakkige interacties of spreken niet iedereen aan, waardoor de betrokkenheid van verschillende collega's aan de lage kant is.


Een gemotiveerde werknemer is er twee waard


Wat vanzelf spreekt, en wat je waarschijnlijk ook zelf al ervaren hebt, is dat iemand die zich gewaardeerd voelt en gelukkig is op de werkvloer, ook veel productiever is. Het is dus essentieel om je werknemers gelukkig te houden, te zorgen dat ze zich gehoord voelen en te zorgen dat je een team hebt van personen die fantastisch goed op elkaar afgesteld zijn en dus: samenwerken als geen ander. 

“Gemotiveerde werknemers zijn gemiddeld 13% productiever”


Daarnaast is er een rechtstreeks verband tussen het werknemers verzuim en -verloop en de bedrijfskosten. Met andere woorden: zorg voor een onvergetelijke employee experience. Hoe je dit doet?
Door extra aandacht te geven aan de bedrijfscultuur, goed om te gaan met generatieverschillen en gewoonweg je werknemers te waarderen door ze aandacht en ruimte te geven om te groeien.
En met de Company Cup, spelen wij optimaal in op de company culture en geven we aandacht aan al deze punten.


De Company Cup: uniek in zijn soort


Wat de Company Cup onderscheidt van andere teambuildingsactiviteiten, is de innovatieve toepassing van een webapplicatie die de ruggengraat vormt van het evenement. Deze applicatie is niet alleen een platform voor het bijhouden van scores en het geven van instructies, maar het is ook een middel om samenwerking te vereisen en te stimuleren. Deelnemers worden in teams verdeeld en moeten samenwerken om diverse opdrachten te voltooien. Deze opdrachten zijn zo ontworpen dat iedereen elkaar nodig heeft om te slagen.


4 voordelen van een originele teambuilding 1. Verhoogde interactie en samenwerking:
  Door de nadruk te leggen op gemeenschappelijke doelstellingen en teamwork, helpt de Company Cup de barrières tussen afdelingen en divisies te doorbreken.

 2. Aangepaste ervaring:
  De applicatie en activiteiten worden volledig aangepast aan je bedrijfsidentiteit en -waarden, hierdoor creëren we een unieke en memorabele ervaring die je medewerkers dichter bij elkaar brengt. Je brandguide wordt gerespecteerd in kleuren, foto’s en logo's en daarnaast kies je ook de activiteiten zodat ze gepersonaliseerd zijn voor je bedrijf.

 3. Voor elk wat wils:
  Kortgezegd: de Company Cup is geschikt voor het hele team, van jong tot oud, ongeacht waar de persoonlijke interesses liggen. De Company Cup maakt het mogelijk om iedereen te betrekken op zijn eigen competitieve of recreatieve manier.

 4. Meetbare resultaten:
  Door het gebruik van de applicatie zien organisatoren de betrokkenheid en prestaties in real-time, hierdoor zie je meteen het resultaat en het succes van de teambuilding.


Versterk de samenwerking op de werkvloer


De Company Cup is meer dan zomaar een teambuilding activiteit; het is een investering in de toekomst van je team en de werknemers van je bedrijf. Maximaliseer de interactie tussen je medewerkers en creëer een omgeving die samenwerken aanmoedigt. De Company Cup legt de basis voor een sterkere, meer verenigde bedrijfscultuur. Klaar om je team naar het volgende niveau te tillen? Overweeg dan de Company Cup voor je volgende corporate event.


Onze partners