X

Throwback!
TALL SHIPS RACE

Jeppa Tall Ships Race

Toegevoegd op 03/12/2022

The Tall Ships Races, die Antwerpen voor de zevende keer aandeden, zorgden voor een grote volkstoeloop in de stad. Een veertigtal schepen lag aangemeerd in de stadshaven, verspreid in de dokken rond het MAS en in het Kattendijkdok, en aan de Scheldekaaien ter hoogte van Het Steen. Tegelijkertijd vond het Bollekesfeest plaats op de Grote Markt en de Groenplaats. Op de twee evenementen samen kwamen 850.000 bezoekers de sfeer in Antwerpen opsnuiven, de kathedralen van de zee bewonderen en genieten van optredens, vuurwerk, lekker eten en drinken.


Vooraf had de Stad Antwerpen een opdracht uitgeschreven naar allerlei teambuilding organisaties, eventbureaus, sportorganisaties en concullega's. De opdracht bestond er uit om :  • Enerzijds een competitieve wedstrijd te organsieren tussen de bemanningsleden van de verschillende boten. Zo konden die bemanningsleden de boot verlaten en hadden de vele bezoekers de mogelijkheid om een kijkje te nemen op en in de gigantische zeilboten.

  • Anderzijds dezelfde activiteiten ook van een recreatief karakter te voorzien voor bezoekers. Zo konden bezoekers en bemanningsleden samen sporten.


Daar onze missie luidt: "Jeppa Sport laat mensen zichzelf (her)ontdekken door actief samen te bewegen op eigen niveau en op een verrassende manier!" Diende Jeppa ook een voorstel in en dit met succes.


Jeppa Sport zette voor dit event een mooi teambuilding concept op adhv een online applicatie. Er werden een 10 tal opdrachten uitgezet: Inflatable dart, obstakelbaan, bamboe bouwen, IPS, shoot out, teamgames, puzzels ... Bij elke opdracht werd een uitleg gegeven en konden deelnemers de score zelf ingeven voor hun ploeg. Op een score bord aan de in -en uitgang werd telkens het scorebord gerefresht. Zo werd de score om de 10 seconden up to date getoont voor de ploegen, supporters en bezoekers. 


Wij kijken terug op dit event met een zeer nostalgisch gevoel. Er passeerden heel wat verschillende nationaliteiten onze attracties. Er waren boten uit Scandinavië, Afrika, Azië, Noord-Amerika... Dat maakte dit hele teambuilding event nog mooier. De bezoekers keken met plezier naar de competitieve teams vanuit de verschillende werelddelen. Elk met de eigen motiverende taal tussen de collega's en met een eigen manier van teamwerk. Alle deelnemers en bezoekers kwamen moe en voldaan met een glimlach buiten.  


Bij deze willen wij alle deelnemende boten, bezoekers en de Stad Antwerpen bedanken voor de mooie samenwerking! En natuurlijk vergeten wij ons sterk team van coördinators en lesgevers niet dat in verschillende talen groepen en bezoekers begeleidden waar nodig.


Onze partners