X

Jeppaaa!
Zomerschool
2022

Jeppa zomerscholen 2022

Toegevoegd op 14/04/2022

In een Jeppa zomerschool krijgen leerplichtige leerlingen tijdens de zomervakantie gedurende 10 volle dagen een leertraject op maat, gekoppeld aan Jeppa sport, spel of een ander vrijetijdsaanbod. De deelname aan de zomerscholen is gratis. Leerlingen worden vanuit de scholen aangebracht door verantwoordelijke zorgleerkrachten. Alleen als je wordt aangebracht door school kan je deelnemen. Het doel van de zomerscholen is om maatwerk op individueel niveau aan te bieden aan kleine groepen kinderen en jongeren zodat zij zich bij de aanvang van het schooljaar 2022-2023 gesterkt weten.


De zomerscholen in 2021 zijn er in geslaagd om kwetsbare leerlingen te bereiken. Leerlingen met een leerachterstand (83 procent), kansarme leerlingen (75 procent) en anderstalige leerlingen (65 procent) waren sterk vertegenwoordigd. Dat blijkt uit een tussentijdse wetenschappelijke evaluatie uitgevoerd onder leiding van Daniel Muijs, gastprofessor aan de Thomas More-hogeschool en hoofd Onderzoek bij Ofsted (Office for Standards in Education).


Op de Jeppa zomerscholen ervaarden onze coördinators en leerkrachten een grote dankbaarheid van zowel de leerlingen als de ouders. Er werden hen kosteloos bijlessen aangereikt afgewisseld met unieke activiteiten. Activiteiten als laserguns, mobiele klimblok, obstakelbaan, battle arena, creative tools en veel meer... passeerden de revue.


Ook in 2022 zal Jeppa samenwerken met gemeente Beveren en Kruibeke om de zomerscholen in augustus tot een goed einde te brengen. Heb je interesse om op een zomerschool te werken? Studeer je voor leerkracht lager of secundair onderwijs? Of ben je reeds afgestudeerd en werkzaam als klasleerkracht of zorgjuf? Neem dan contact op via email info@jeppasport.com!


Onze partners