X

NIEUW:
LOOSE PARTS!

NIEUW IN HET VERHUURAANBOD: LOOSE PARTS!

Toegevoegd op 25/04/2022

Niets wordt alles! Met de inhoud van deze speelkist(en) creëer je op een makkelijke manier eindeloos veel speelkansen voor 15-20 kleuters. Voor op de speelplaats, in de buitenruimte van de opvang, op een grasveld dat je tijdelijk kan gebruiken, een sportdag of ander evenement… Alles kan! Loose parts, oftewel losse onderdelen zijn voorwerpen die kinderen op oneindig veel manieren kunnen gebruiken in hun spel. Door er iets mee te doen, te verplaatsen of te combineren met andere materialen. De items zijn veelzijdig en kunnen niet slechts voor één functie gebruikt worden zoals een puzzel of een garage. Het is een vorm van “open end”-play waarbij de kinderen zelf hun spel vormgeven. Al handelend bouwen kinderen op een actieve manier kennis op door te experimenteren. Een omgeving met vaste en statische voorwerpen leidt minder creatief spel uit dan wanneer de kinderen de vrijheid krijgen. De grote variatie aan loose parts is de clue: zo worden kinderen uitgedaagd om creatief te zijn, samen te werken en te spelen, hun eigen invulling te geven.


Al het materiaal zit verpakt in een unieke houten speelkist. Een stevig frame op wielen, met 5 afneembare panelen. Eindeloos te combineren tot voertuig, huisje, winkel, speleobox, … en zoveel meer! Bijna alle materialen uit de box zijn bovendien verzameld recupmateriaal uit bedrijven. Zo werkt dit concept circulair. Wij haalden onze inspiratie voor dit project bij "De Speelmakers". Onze gloednieuwe partner met wondermooie ideeën


We zoeken het soms (te) ver. Nagelnieuw en vooral plastiek wegwerpspeelgoed. Voorgekauwd met één doel. Kinderen zijn het vaak snel beu. Organisaties puzzelen welke dure aankoop dit jaar al dan niet in het budget past. We klagen dat er soms weinig materiaal is voor al die kinderen.


Terwijl het zo eenvoudig kan. Bijna alles is speelmateriaal. Het cliché klopt helemaal: kinderen spelen meer met de magische kartonnen doos dan met het nieuwe speelgoed dat erin zat. Verzamelen, aanbieden en kijk maar wat er gebeurt… Los materiaal zou de basis moeten zijn van elke speelomgeving, van elke tuin, speelplaats of kinderopvang.


‘Loose parts’ is internationaal een gekend begrip voor al wie met kinderen werkt. Een grote variatie verzamelen en dan zien wat er gebeurt: Kinderen die invulling geven aan hun eigen spel en op die manier hun ideeën en hun leefwereld actief vormgeven. Begeleiders die een stap achteruit zetten en de speelplannen van de kinderen ondersteunen, vanop de achtergrond. De magie van echt spelen. Bovendien is het concept duurzaam en circulair. Wij zijn fan! 


Wens je meer info en prijzen om dit gloednieuw Jeppa materiaal te huren? Kijk dan verder via de link. 


Onze partners